Time in Sofia:
  • книга

NEXT

Автор: Майкъл Луис
PDF файл: изтегли

NEXT
Michael Lewis
Изчерпан

 

Ако в "Играчите на Уолстрийт" Майкъл Луис опасва как пазарът с ценни книжа се контролира от най-безскрупулни типове, то чрез "ИЕХТ" благодарение на своя всепроникващ поглед и ироничен стил авторът ни разкрива колко много е спомогнал интернет за фундаменталните промени, настъпили в начина ни на живот, в работата и в мисленето ни.

Според Майкъл Луис ние се намираме в епицентъра на една от най-великите революции, бушували някога по света, а интернет не е нищо друго освен оръжие в ръцете на революционерите, каквито са всички потребители на глобалната мрежа. В тази революция най-важната фигура е отделният човек, а не колективът, аматьорът, а не професионалистът: четиринайсетгодишни деца манипулират фондовата борса и трупат милиони, деветнайсетгодишни рушат музикалната индустрия и съсипват юридическия бизнес. Една малка черна кутия, наречена "ТиВо" има силата да сложи край на телевизията каквато я познаваме, а друга - "Риплей" (също поставена върху телевизора), може да доведе дори до промени в самия демократичен строй. Къде ще ни отведе всичко това? Ще ни хареса ли там?

Тази книга е по-актуапна и от утрешните вестници. Тя е предназначена както за инвестиционните посредници и хората, занимаващи се с банкиране, така и за всички рекламисти, адвокати, социолози и най-обикновени интернет-маниаци. "Промяната е неизбежна. Дори и тя да не ви харесва, не е зле да се престорите, че я приемате с отворени обятия, за да не изглеждате като динозаври."